tagok

Zenekari tagok 2013-ban 


Ségercz Ferenc: pásztorfurulyák, bolgár kaval, bombard
és tilinka

 

        A Fabatka alapító tagja és egyfajta szellemi vezetője. A gyimesi és moldvai táncházak szellemét 1990 óta Erdélyszerte meghonosította, az akkori Tilinka zenekarral. Számos oktatási projektben, táncházakban vett részt, és pásztorfurulya-készítéssel is foglalkozik, melyet a görgény-völgyi mesterektől vett át.

Az experimentális zenélést 1995 óta kezdte el, és azóta ez a kísérletezés folyamatosan jelen van az autentikus műfajjal párhuzamosan. Jelenleg néhány önálló projektben és a Fabatka zenekarban tevékenykedik rendszeresen, valamint táncházakban, tanítványaival, barátaival.

 

 

Kelemen István: hegedű, kobza és doromb

 

         A zenekar egyik legrégibb tagja, 13 éves korától zenél a Fabatkában: mondhatni együtt nőtt fel a zenekarral. Tanult klasszikus hegedűt 14 éves koráig a sepsiszentgyörgyi Művészeti Líceumban, később dráma osztályon végzett ugyanott, és ezalatt folyamatosan népzenét tanult hegedűn és kobzán. A moldvai hegedű és kobzatudása ma már szakmai berkekben elismert. Tevékenysége sokrétü, részt vesz a Kalagor, és a Tündérground zenekarban, valamint táncházakban

 

Kovács Linda:  ének


A fabatka alakulásakor jelen volt, majd kis megszakitás következett, egyetemi évei alatt, 2010-től ujból vissza tért. Sepsiszentgyörgy első Waldorf osztályában végzett.Foglalkozott népdaltanulással, pásztorfurulyával, citerával, valamint kórusokba énekel. Jelenleg óvónéni...
 

Közremüködők:

Kató Zsolt

 

           A kolozsvári film-média szak elvégzése után 2008-ba Sepsiszentgyörgyre, haza, költözött. Néhány éve rendszeresen fellépik a Fabatkával, amennyiben ideje engedi, azelőtt Kolozsváron az Ördögtérgye együttesbe csiszolgatta népdalait.

Román Hunor

hagyományőrző népzenészHána László: ütős hangszerek


Jeszenszki György: dob, ütős hangszerek

www.youtube.com/watch

 


 

2010 előtti tagok

 

A "Nyáron piros télen kék..." c. Fonó kiadvány felállása

Kentelki Kornélia
: ének

Ségercz Ferenc: pásztorfurulyák, bolgár kaval és bombard, tilinka
Kelemen István: hegedű, kobza és doromb

Szakál Attila: fretless bőgő és koboz 

Szabó Lóránt: ütős hangszerekKentelki Kornélia
: ének

 

Egyetemi tanulmányait Nagyváradon végezte, operaének szakon 2006-ban. Azóta műfajváltásra szánta el magát és népdalénekléssel foglalkozik, ami régen is meg volt iskolás korába, de a Művészeti Iskolás tanulmányai ezt a tevékenységét lappangva hagyták.

 

 

Szakál Attila: fretless bőgő és koboz

 

         Csíkszeredában él, basszusgitárosként autodidakta úton tanult. A Fabatkában egy egyedi hangszert használ, melyet maga képzelt el, Csibi Szabolcs segítségével, akivel közösen kivitelezték. Elsősorban a zenének él, több együttesnél, a Tündérgound és a Caribic zenekarokban tevékenykedik, szabadúszóként.

 

Szabó Lóránt: ütős hangszerek

 

          A felszerelését elsősorban néhány egzotikus ütőshangszer, darbuka, cahon és az elektronika határozza meg, amit a Fabatkában nagyon diszkréten használ. Zenéje sokrétű, hasonlóan közreműködik a Tündérground, a Ritmo del flamenco és a Caribic zenekarban.

 


 

 

© Copyright fabatka.ro, 2007. Design: